Home / Vesti / Posao stomatologa u inostranstvu?
posao

Posao stomatologa u inostranstvu?

 

Saznajte gde stomatolozi mogu naći posao .

U Mađarskoj su traženi mašinski inženjeri, stomatolozi do posla lako mogu doći u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Irskoj, Danskoj. Programeri u Austriji i Rusiji, medicinske sestre u Sloveniji i Švajcarskoj, a kuvari u Kanadi.

Ukoliko vam je muka od traženja posla u Srbiji, predstavljamo vam zemlje u kojima bi mogli da nađete posao.
Čak 5.420 evidentiranih medicinskih sestri nema posao u Srbiji. Tražene su u Austriji, Nemačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Švajcarskoj i UAE.
Kuvari bi trebalo da se oprobaju u Kanadi, Novom Zelandu, Belgiji, Norveškoj, UAE pošto njih 1.933 čeka na posao u Srbiji.
Za početak, u Mađarskoj, u kojoj su traženi mašinski inženjeri. Njih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji ima ravno 851. Šansu imaju i oni koji krenu putem Slovenije, Nemačke i Austrije.

Psiholozi, kojih je 936 na evidenciji nezaposlenih, traženi su u Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj i Kanadi.
Stomatolozi mogu da računaju na posao u Nemačkoj, SAD-u, Kanadi i Austriji. Čak 1.354 stomatologa čeka na posao u ovom trenutku u Srbiji. Ovo su podaci iz 2011. godine a 2014 ih ima možda i preko 1500 bez posla.

Na birou je i 238 inženjera elektrotehnike, koji bi uhlebljenje mogli da pronađu u Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Švedskoj i UAE.
Što se tiče posla za stomatologa u Beogradu možete slobodno da zaboravite ako niste dete stomatologa ili imate vezu pa da radite u Domu Zdravlja. Od raznih konkursa koji se objave jednom u šest meseci već se uglavnom zna koje primljen a naravno niko vas neće ni obavestiti da niste prošli u uži krug.

U svakom slučaju srećno sa traženjem posla i pogledajte gde se traze stomatolozi.

 

3 komentari

  1. ja sam stomatolog,imam 10 godisnje iskustva kao stomatolog,zeleo bih raditi u inostranstvo u bilo kojoj drzavi od pomenutih.

    • Postovani kolega. Laz je da traze u SAD i Kanadi. Te zemlje su sebe jako zastitile sto se tice inostranih stomatologa. Potrebno je da idete dve godine u skolu ponovo i da date 160 000 dolara. S’ time da morate biti njihov rezident, da imate polozen TOEFL, opsti test iz stomatologije i prakticni, kes i naravno uz to srece da vas prihvati neki fakultet. Za Nemacku ne znam konretno nista ( ali po nekim pricama potrebno je polaganje jezika i licenciranje sto zna da potraje ali je potrebno da vas trazi neka klinika koja nema dovoljno osoblja i ne moze da pronadje radnika u okviru EU. Ove nase novine pisu samo gluposti, sve se svelo na zutu stampu. Znam jedino da se u Sloveniji mnogo lakse dobija licenca za stomatologa i UAE ( Emiratima), nego u zemljama koje su naveli 🙂

  2. dva stomatologa sa polozenim strucnim ispitom traze posao na teritoriji beograda!?
    da li neko prima ovaj profil visoko obrazovanih ljudi?
    koliko je upisano ove skolske godine?
    za koga ih skolujemo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *