Home / Ishrana / Čaša vode smanjuje kilograme
vode

Čaša vode smanjuje kilograme

 

Zimski meseci su tradicionalno najkritičniji deo godine kada većina nas dobiti na težini nekoliko kilograma zahvaljujući raznim praznicima, proslavama , nedostataku aktivnosti. ..

Međutim, postoje neke male stvari koje možete učiniti da se spreči i uraditi za sebe. Jedan od tih je da popijete čašu vode pre jela .

Voda smanjuje apetit

U stvari , dugo su ljudi koji su na dijeti su ohrabreni da pre -Možete popiti čašu vode , jer će na taj način smanjiti apetit i u stomaku će biti manje prostora za hranu. Da bi ispravili ovaj trik potvrdila si i nedavna studije je u Sjedinjenim Američkim Državama u kojima naučnici fokusirali na pronalaženje odgovora na dva pitanja : Da li ovaj način ispravan ili ne

Da li je ovaj način ispravan ili ne

I tako , prema studiji objavljenoj u časopisu ” Obesity “stručnjaci iz Virginia Teha došli do nekih zanimljivih rezultata . Naime , oni su pratili grupu starijih osoba ( 55 godina i stariji ) koji su ” bacili ” na niskokaloričnu dijetu za 3 meseca.

Sada da je priča bila zanimljiva , jedna grupa pre jela potrošene vode pre svakog obroka (oko dve čaše) u drugoj grupi predmeta pili vodu kad su bili žedni (u svakom slučaju pre jela ).
Nakon tri meseca, članovi od ” vodene ” grupa izgubila u proseku nešto više od 7 kilograma, dok su pripadnici ” suve ” nisu uspeli da postignu deficit od 5 funti … Razlika od 2 kilograma izgleda malo , ali to je godišnje osam kila i sve ono što treba uraditi je da piju vodu pre jela !

Voda smanjuje kalorije

Studija objavljena u 2008. godini pokazali sličan učinak kao i gore studija sa ovim naučnici su precizno meriti i ustanovio da gojazni subjekti koji konzumiraju vodu pre jela uvoda 13 posto manje kalorija ! Veliki , nije to !?

Treća studija , sprovedena u 2007. i baca diskretan velom misterije svim otkrića : naime, u toj studiji , istraživači su došli do nekih zanimljivih rezultata – pijte vode 30 minuta pre hrane uzroka smanjene kalorija unos i gladi ali samo kod starijih pacijenata – oni preko 35 ! godina

Mlađi od ovih magične brojke nisu preterana prednosti metode. Niko ne razume zašto je to tako , iako se nagađa sa činjenicom da starije odrasle osobe više gojazne , i da imaju povećan rizik od dodavanja dodatnih kilograma , ali ništa od toga još nije potvrđeno , ali se čeka nova studija.

Piti vodu pre obroka

Inače , prosječna osoba sa zapadnog načina života dobija oko pola kilograma samo u mesecima decembra, a Januar na godišnjoj osnovi da bude jedan do dva kilograma svake godine . Mali trik je popiti čašu vode 30 minuta pre obroka – može nam dati odlične rezultate na duge staze .
Stoga , pažljivo na odmor i proslave – pijte vodu , pređite na dijetu i ako preterate  povećajte  fizičke aktivnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *