Home / Vesti / Povećanje paušala za ordinacije ili ne?

Povećanje paušala za ordinacije ili ne?

 

Preokret:SNS protiv povećanja paušala advokatima i privatnim ordinacijama

Srpska napredna stranka (SNS) podnela je amandman na izmene poreskih zakona kojim je zatražila da se ne podiže paušal na porez advokatima i zdravstvenim radnicima u privatnoj praksi, kako je predložilo Ministarstvo finansija, rekao je danas zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić

Babić je za agenciju Beta kazao da je taj amandman podneo poslanik Nebojša Stefanović, koji je i predsednik parlamenta, i naveo da se tim amandmanom ne narušavaju odnosi sa Ujedinjenim regionima Srbije (URS) čiji je lider, ministar finansija Mlađan Dinkić, predložio izmene seta poreskih zakona.

On je objasnio da će tim amandmanom biti omogućeno lakše funkcionisanje i advokata i zdravstvenih radnika u privatnoj praksi i naveo da za taj amandman očekuje podršku poslanika URS i drugih stranaka vladajuće koalicije.

“Procenjeno je da poresko ubiranje ne bi bilo veće ako bi se podigla granica za paušal”, naveo je Babić.

Upitan zašto vladajuća koalicija ne dogovori zakonska rešenja umesto što podnosi amandmane na vladine predloge, Babić je naveo da podnošenjem amandmana nisu narušeni odnosi sa URS.

– Ne vidim zbog čega bi svako drugačije mišljenje o zakonu bilo narušavanje koalicionih odnosa. Nisam stava da je bilo koji čovek ili ministar najpametniji na svetu. Potrebno nam je više mišljenja da bi se oblikovalo rešenje i tome služi parlament. To je srž demokratije. Skupština ne treba da bude mesto gde će se samo stavljati pečati na vladine predloge – kazao je Babić.

On je podsetio i da je lider SNS i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić pre ulaska izmena poreskih zakona u skupštinsku proceuru reagovao na prvobitno rešenje o oporezivanju druge nekretnine koje je predložio Dinkić, do čega se odustalo i naveo da ne vidi čemu bi parlament služio ukoliko bi Vlada videla sve.

– Verujem da Vlada radi u najboljem interesu gradjana, ali i poslanici imaju pravo i obavezu da poboljšaju zakone kao što se to čini amandmanom Nebojše Stefanovića – kazao je Babić.

Povodom kritika opozicione Demokratske stranke (DS) na porez za gradsko gradjevinsko zemljište, Babić je upitao DS da li će glasati i kritikovati to rešenje koje će gradonačelnik Beograda i lider DS-a Dragan Djilas sprovoditi u glavnom gradu.

– Ako su principijelno protiv, da li će taj porez primenjivati na Beograđane s obzirom da je na gradskoj upravi da odluči da li će primeniti taj porez ili ne. Siguran sam da hoće – kazao je Babić i dodao da su rupe u bužetu Beograda “dublje i mračnije” nego rupe u republičkom budžetu.

Sednica parlamenta o izmeni seta poreskih zakona odložena je za petak u 10.00 sati. To je dogovoreno na konsultacijama šefova poslaničkih grupa i predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića kojima je prisustvovao i ministar Dinkić.

Na početku današnje nove sednice poslanici opozicije su burno negodovali zbog kratkog roka u kome su ti zakoni koje su ocenili kao katastofalne stavljeni na dnevni red posle čega je odredjena jednočasovna pauza a potom odlučeno o odlaganju rasprave za petak.

Izvor

Jedan komentar

  1. I don’t even know how I finished up right here, however I thought this publish was once great. I do not recognise who you might be but definitely you’re going to a famous blogger in case you are not already. Cheers!|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *